Norsk

Property Investment FAQ​​​

Buying property in Northern Cyprus present most buyers to a buying process that is different from investing in property in their home country. In our FAQ we have structured the information in order to create the proper overview and understanding, not only the actual investment process, also about the life and culture in North Cyprus. 

Nord-Kypros er “The Rising Star” i eiendomsinvesteringer og kan bli den nye Mallorca. Som i mange andre middelhavsland har investeringer i utdanning og turisme lagt grunnlaget.

MERK: Trenden i markedet for nye prosjekter er lave markedspriser, som for investorer som bestemmer seg for å investere på et tidlig stadium av et prosjekt, vil få en umiddelbar verdiøkning. I de fleste prosjekter er denne økningen mellom 20-30% og i noen tilfeller opptil 40% verdiøkning for investorer som bestemmer tidlig, sammenlignet med investeringer gjort i byggefasen eller når prosjektet er fullført.

Men det er andre grunner til at Nord-Kypros er så populært for eiendomsinvesteringer.

 • Stadig økende eiendomsverdi; der eiendomsprisene har økt med 10 % – 12 % årlig de siste fem årene
 • Fordel ved salg av eiendommer i GBP; Mens pundet har steget med 65% mot den tyrkiske lira de siste 5 årene, har eiendomsinvestorer gjort store gevinster i valutaen alene.
 • Avskrivningsperiode til leie. er 25 år gammel i de fleste land. På Nord-Kypros er det mellom 10-16 år, så eiendomseiere har mulighet til å justere leieavgiftene oftere.
 • Universiteter av høy kvalitet, med engelskbaserte Cambridge-standarder, har gjort Nord-Kypros til et attraktivt alternativ for middelhavsland. Det er for tiden rundt 100 000 lokale og utenlandske studenter på Nord-Kypros.
 • Muligheten for at Nord-Kypros kommer inn i EU, en mulighet for eiendomsinvestorer til å oppnå 4 ganger verdien investert; Dette alternativ er svært attraktivt for langsiktige eiendomsinvesteringer.

Når vi vet din planlagte ankomst, kan vi begynne å planlegge besøket ditt slik at du får mest muligt ut av oppholdet ditt. Severdigheter og læring om de forskjellige områdene, som hver har sine egne unike egenskaper.

Basert på dine ønsker velger vi prosjekter som passer dine behov og sørger for at du har tilgang til de beste stedene.

Vi tilbyr deg å bestille ditt opphold på Gillham Vineyard &Hotel (vær oppmerksom på at dette vingården &hotellet kun aksepterer voksne gjester).

Den omtrentlige kostnaden per natt varierer mellom 130 og 350 euro. Når du har bestemt deg for å investere i en eiendom, vil vi refundere hotellprisen for oppholdet ditt.

Når du investerer i eiendom i hjemlandet ditt, får du presentert tradisjonelle og velprøvde byggemetoder, og det er lett å bestemme kvaliteten på et hus eller en leilighet. Å kjøpe eiendom i utlandet kan derimot være en vanskelig oppgave.

På North Cyprus Escapes setter vi kvalitet først og velger bare de beste prosjektene. Vi forstår også viktigheten av høy finish og kompromisser aldri. For oss er det viktigste at investeringen din er den rette investeringen for deg og at eiendommen oppfyller dine kvalitetskrav.

VIKTIG – Engasjer bare pålitelige selskaper

Det er rundt 900 ulovlige eller registrerte selskaper og personer involvert i eiendomsbransjen.

Hos North Cyprus Escapes jobber vi bare med selskaper som er medlemmer av TRNC Real Estate Association. Hvert medlemsselskap er forsikret opptil EUR 100 000 for å sikre kunder for tap eller deprivasjon under kjøpsprosessen.

En gang gjennom screeningprosessen sammen med Nord-Kypros Escapes og du har funnet en eiendom som oppfyller dine krav, er det på tide å møte og utnevne en advokat. Vi vil hjelpe deg med å finne en advokat som kan handle på dine vegne. Du utsteder en fullmakt til advokaten slik at han kan følge dine instruksjoner og handle på dine vegne.

Møtet med en advokat arrangeres så snart du er klar til å starte en kjøpsprosess. Ofte arrangeres et slikt møte under ditt første besøk, så du har en juridisk representant på Nord-Kypros for å hjelpe når du ikke er her – akkurat som oss på Nord-Kypros Escapes hjelpe med det du trenger.

MERK: Det er nødvendig for alle utlendinger å sende inn en “Police Approval Report – utstedt på engelsk” i hjemlandet før en kjøpstillatelse kan fås. En slik politigodkjenningsrapport tar vanligvis noen uker, så vi anbefaler at du søker i god tid før ankomst til Nord-Kypros og tar rapporten med deg.

Det er også viktig å vite at det er en begrensning for utlendinger å kjøpe eiendommer, som for tiden er begrenset til 1 hus med en tomt på ikke mer enn 920 m2 eller land / tomt på 4600 m2.

Utlendinger som kjøper boligbygg i TRNC kan søke om oppholdstillatelse. Søkere til permanent oppholdstillatelse i TRNC kan åpne bankkonto og dra nytte av offentlige tjenester.

Advokaten din vil gjennomgå og bekrefte skjøter og basert på disse, utarbeide en salgsavtale eller godkjenne avtalen som selgeren har presentert for deg. En slik kontrakt skal inneholde betalingsbetingelser og overføringsdatoer.

Før du kan investere i en eiendom, trenger du også en kjøpstillatelse. Denne tillatelsen utstedes av Ministerrådet før du har rett til å be om at den kjøpte eiendommen overføres til ditt navn.

MERK: Det tar 1-2 år å utstede den nye skjøtet med navnet ditt.
Dette hindrer deg ikke i å bruke eiendommen, leie det ut eller selge den til en annen kjøper.

Advokaten din vil regelmessig informere deg om fremgangen din i søknaden din til Ministerrådet. Når søknaden din om kjøpstillatelse er innvilget, vil advokaten følge opp landregisteret i distriktet der eiendommen ligger.

Når de nødvendige dokumentene er utstedt, trenger advokaten også:

 • Fullmakt; som gjør det mulig for advokaten å foreta en overføring på dine vegne
 • Passkopi; Sørg for at passet er gyldig
 • Eiendomsdokumenter; betyr dokumenter knyttet til den aktuelle eiendommen
 • Kommunalt skattesertifikat; for skattesatsen som gjelder for overføringsåret
 • MVA-faktura; utstedt av selgeren

Når de avtalte fullførte pengene er betalt til selgeren, begynner prosessen med å endre skjøtet til navnet ditt. Advokaten vil følge opp landregisteret i ditt distrikt og informere deg så snart dokumentene endres til ditt navn – og utstede nyt oppdatert skjøte.

Vurder alltid disse viktige forholdsreglene før du kjøper en eiendom:

 • Bare undertegn kontrakten sammen med advokaten din. Kontrakter kan utarbeides for 2 eller 3 personer å signere.
 • Kontrakten din vil være gyldig i alle offentlige kontorer så snart 0,5% kontraktsstempelavgift er betalt til TRNC Skattekontoret.
 • Sørg for at advokaten din undersøker papirene til eiendommen på grunnregisteret, for å sjekke og sikre at det ikke er lån i eiendommen. Husk at dette må gjøres FØR kontrakten din er registrert hos Landregisteret som et tillegg til skjøtet. Dette forhindrer selgeren i å selge eiendommen din til andre.
 • For sikre betalinger anbefaler vi at du bare gjør disse gjennom din utpekte advokat. Derfor er det viktig å ansette din egen advokat og bare jobbe med ham / henne i alle saker knyttet til investeringen din.
 • Når alle tillatelser er mottatt, arrangerer advokaten et møte for endelige skjøter. Partene møtes på landregisteret og fullfører overføringen. Hvis det gjenstår restbetalinger, skal de foretas før eller under dette møtet.

Advokater krever en fast avgift på mellom £ 1,000 og £ 1,250. Dette gebyret avhenger av type eiendom og er alltid avtalt på forhånd mellom deg og advokaten.

Gebyrer for kjøperen ved kjøp av eiendom:

 • Stempel plikt; 0.5% av eiendomsverdi + administrasjonsgebyr på £ 25.00
 • Moms på fast eiendom; 5 % av eiendommens verdi
 • Overføringsgebyr for skjøte; 3 % basert på kjøpsverdi
 • Kommunal eiendomsskatt; 0-1% av innkjøpsverdien
 • Valutakurs; for hver betaling
 • Lokale bankgebyrer; 0,12 % av overført beløp
 • Power Distribution Fee; ca. 1200-2500 GBP*

*Power Distribution Fee: For nye prosjekter er det en strømfordelingsenhetsavgift som skal betales. Hvis du kjøper en eiendom som er en del av et boligprosjekt; strøm, telefon, vann og annen infrastruktur leveres av utbygger, men vil bli betalt av kjøperen(e). Utvikleren legger vanligvis til alle infrastrukturbyggingskostnader og tildeler kostnadene likt til kjøpere som en del av et prosjekt.

Nye eiendommer er anslått til 6,25% på kjøpesummen. Denne avgiften betales av utvikleren.

Når du har kjøpt ditt nye hjem, anbefaler vi at du kjøper forsikring. Prisene er ganske rimelige. Det er mange forsikringsselskaper som tilbyr en rekke forsikringspoliser for å møte dine behov for hus-, bil- og helseforsikring. Søk etter “Sigorta”, som er det tyrkiske ordet for forsikring. På North Cyprus Escapes vil vi selvfølgelig hjelpe deg med kontakt med en rekke forsikringsselskaper.

Siden mange eiendommer i Nord-Kypros har utenlandske eiere, er det et stort behov for tjenester. Disse tjenestene spenner fra utleie til komplett eiendomsforvaltning, inkludert reparasjoner, renovering, vedlikehold av basseng og rengjøring. Gi oss beskjed om hva ditt behov vil være, og vi vil hjelpe deg med å finne en pålitelig leverandør.

Kypriotene er vennlige, velutdannede og tolerante mennesker. Folket på Nord-Kypros er nasjonalistiske, demokratiske og sosiale mennesker. De elsker å hjelpe, og de møter sine gjester med oppriktighet og vennlighet uten diskriminering. Fordi det er en øy og et lite samfunn, beskytter folk sosiale verdier og deres omdømme.

Kypriotene er også veldig sosialt og liker å gå ut. Alle byer har lokale kafeer hvor folk sitter og snakker i en varm atmosfære. Vi anbefaler å besøke noen av de mange festivalene, spesielt i begynnelsen av sommeren.

Blant de mange herlighetene på Nord-Kypros er de kulturelle forskjellene. Deres språk, selv om det er tyrkisk, er av kypriotisk variasjon. Mange av deres skikker kommer fra en blanding av kulturene som har feid gjennom øya gjennom århundrene. Selv om kyprioter er muslimer, er deres religion viktig for dem, men de føler ikke nødvendigvis behov for å besøke en moské regelmessig. “Min religion er i meg” er en vanlig kommentar.

Kyprioter vil ikke føle seg fornærmet hvis besøkende ikke nødvendigvis forstår grunnleggende ritualer for å besøke noens hus, men du vil få mer respekt ved å ha gjort litt innsats. Når du møter noen, er det normalt å håndhilse, smile og se dem i øynene og senere si et eget farvel til hver gjest.

Å ta av deg skoene før du går inn i et hus eller en moské er tradisjon fordi folk pleide å sitte på tepper på gulvet. Ta imidlertid med en liten gave av kaker eller søtsaker, eller blomster, ikke velg liljer, som bare brukes i begravelser. På korte besøk kan du bli tilbudt te eller kaffe og kanskje “macun”, hermetisert frukt. Hvis noen foreslår å forutsi fremtiden fra kaffekorn på bunnen av kaffekoppen, snu koppen opp ned på tallerkenen slik at fremtiden kan leses. Tavli, et spill som backgammon, er spillet spilt av lokalbefolkningen på kafeene.

Ifølge legenden er Nord-Kypros fødestedet til kjærlighetens og hjemmet til mange helter og hellige.

Compare listings

Compare